LUCERNA


Lucerna je višegodišnja leguminoza koja u intenzivnoj proizvodnji izdrži četiri do pet godina potpunog korištenja. Uz izdržljivost,razlikuje se od ostalih višegodišnjih djetelina prije svega po višem i kvalitetnijem prinosu hranjivih tvari,zato je zovemo"kraljica krmnih biljaka". Lucerna zahtjeva rahlo,propusno,duboko,neutralno i rodno tlo .Plitka,zbijena i teška tla nisu pogodna za proizvodnju lucerne. Koristimo je za čistu sjetvu ili sjetvu u smjesama. Daje odličnu krmu za sve vrste životinja,pogodna je za sve načine korištenja,za dehidriranje,te dobivanje lucerninog brašna.                                                                                                                                                          SORTA-GEA-Pokazuje vrlo dobru toleranciju na hladno vrijeme,te se može adaptirati na vrlo široko područje klime(kultivacije).Daje visoko kvalitetnu krmu s povoljnim omjerom lista i stabljike. Pogodna za dehidraciju i sijeno te podnosi čestu košnju i vrlo brzo se regenerira(ponovo raste).Posjeduje razvijen sustav korijenja,te zbog toga podnosi vrlo dobro ljetne suše.

OBLOŽENO SJEME-inokulirano(obloženo)s Rhizobium§Micorrize

Prednost obloženog sjemena:

*Veže atmosferski dušik i povećava količinu N(dušika) u tlu.

*Sjetva zbog povišene apsolutne težine kvalitetnija,jer vjetar i voda ne mogu odnositi  ovakvo sjeme.

*Ptice ne jedu obloženo sjeme

*Nikne i sjeme koje nije dovoljno prekriveno zemljom.

*Sjeme je zaštićeno protiv biotske zaraze i mehaničkih ozljeda.

*Brže navlači vlagu iz okoline te pospješuje brže nicanje te jednakomjeran porast.

SORTA-LODI-Ima izuzetno visok postotak proteina,odlične i kvalitetne prinose. Dobro podnosi mraz i adaptivna je na stalnu košnju(rezanje).Ima nizak udio saponina te visok sadržaj proteina. Trajnost duga,a ponovni rast nakon košnje 23-26 dana .Uzima brzo hranjive tvari iz tla te daje visoke prinose i kvalitetnu silažu.

Apsolutna masa:2-2,25 gr/Dubina sjetve:0,5-1 cm/Norma sjetve: 25-40 kg/ha

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se