Actrice 28/35, poly vreća 10kg


139,50 kn

Dodaj u košaricu

Jedna od najranijih stolnih bijelih sorata za prvi iskop mladog i zrelog ranog krumpira. Stvara krupne ujednačene gomolje plitkih okaca i krem do svijetložutog mesa. Namijenjen je za domaćinstvo i ugostiteljstvo, kulinarski tip AB. odličan za pečenje, kuhanje, salate, složence i dr.
- napomena: poštovani, budući da su vreće krumpira cca. 10kg težine na cijenu prijevoza od 30,00kn pridodajte 40,00kn dakle prijevoz za vreću krumpira je 70,00 kn
 
Uputstva:
65 cm između udaljenost između redova, 30 cm između gomolja u redu
 

Vrijeme sadnje ovisi o različitim faktorima - o tipu tla, području samog uzgoja i vremenskim uvjetima, a idealno vrijeme za sadnju krumpira je već od sredine ožujka do kraja travnja. Minimalna optimalna temperatura za sadnju krumpira je od šest do osam stupnjeva Celzijusa, dok je idealna temperatura za rast gomolja od 17 do 20 stupnjeva. Krumpir najbolje uspijeva na sunčanom ili polusjenovitom mjestu.

Najpogodnije vrste tla za sadnju krumpira jesu sva propusna, rastresita, pjeskovito-humusna i pjeskovito-ilovasta tla. Također je vrlo važno da ta tla imaju mrvičastu strukturu te su bogata mineralnim i organskim tvarima. Krumpir nikako neće dobro uspijevati na teškom tlu.

Sjeme krumpira prije sadnje trebalo bi ostaviti u skladištu, a najkraći rok klijanja prije same sadnje trebao bi iznositi oko šest tjedana. Čim dođe vrijeme sadnje, točnije ožujak ili travanj, potrebno je prorahliti tlo i u dubinu od oko 15 centimetara položiti već proklijale gomolje koje smo prethodno držali u skladištu. Kod polaganja gomolja u zemlju, potrebno je pripaziti da kllica bude usmjerena prema gore. Time je sadnja krumpira završena.

No, daljnja njega nasada također je vrlo važna te o njoj ovisi kakvi će plodovi izrasti. Osnovni načini njege nasada jesu međuredna kultivacija, nagrtanje te zaštita od štetnih korova i bolesti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se